Odpowiedni sprzęt - podstawa dobrego kebaba
Aby zrobić dobrego kebaba potrzebny jest podstawowy opiekacz o odpowiedniej wydajności. W zależności od przewidywanego dziennego zużycia mięsa może on różnić się wielkością wsadu i rozmieszczeniem stref grzewczych, które jednocześnie będą miały duży wpływ na stopień zarumienienia mięsa. Wiele osób zastanawia się jak wybrać opiekacz do kebaba, aby był on najbardziej praktyczny. Warto przede wszystkim zwrócić uwagę na dodatki dołączane w zestawie ze sprzętem. Bardzo funkcjonalnym rozwiązaniem są często pozornie drobne rzeczy, które jednak znacznie usprawniają pracę w kuchni. Doskonałym przykładem może być dodatkowa szufelka do mięsa oraz szufladka na mięso.
Opiekacz do kebaba elektryczny czy gazowy?
Podjąłeś już decyzję o zakupie nowego sprzętu, jednak wiąż nie wiesz jaki wybrać opiekacz do kebaba: elektryczny, czy gazowy? Różnią się one między innymi kosztami eksploatacji. W miejscach, w których na co dzień panuje duży ruch i urządzenie musi być cały czas włączone lepiej sprawdzi się opiekacz na gaz. Czasem jednak nie mamy możliwości podłączenia instalacji gazowej, wtedy doskonale sprawdzi się urządzenie elektryczne, które jednocześnie jest łatwiejsze i bezpieczniejsze w użyciu.