Warnik gastronomiczny
Każdy właściciel restauracji, baru czy firmy cateringowej powinien zaopatrzyć się w dobry warnik gastronomiczny. Z jego pomocą szybko obsłużymy gości ciepłymi napojami. Jest to stosunkowo nieduży wydatek, dzięki któremu możemy zyskać stałych klientów.
2018-07-04, 11:36

Jak wybrać odpowiedni warnik?

Sklepy oferujące wyposażenie do gastronomii w swojej ofercie posiadają szeroki wybór warników, które różnią się między sobą pojemnością, mocą elektryczną, ściankami, materiałem oraz czasem podgrzewania wody. Jak zatem wybrać odpowiedni warnik gastronomiczny?

Warnik gastronomiczny do restauracji

Parametry warników

Pojemność warnika będzie zależna od tego jaki lokal prowadzimy. W przypadku małych barów i kawiarni odpowiednia będzie pojemność od 6 do 10 litrów. Dla właścicieli dużych restauracji oraz firm cateringowych zalecane są większe o pojemności od 18 do aż 30 litrów. Dobrze jest zwrócić uwagę na moc jaką ma warnik gastronomiczny, ponieważ będzie miała wpływ na to jak szybko będzie podgrzewał wodę. Materiał z jakiego będzie wykonany oraz ilość ścianek wpływa na długość trzymania ciepła. Najlepszym wyborem będą te ze stali nierdzewnej, która jest bardziej odporna na uszkodzenia oraz łatwiejsza w utrzymaniu czystości. Na czas podgrzewania wody składają się takie czynniki jak pojemność warnika, moc urządzenia, temperatura wody i otoczenia, w którym stoi warnik. Czas w zależności od wielkości urządzenia wynosi od 25 minut do 1 godziny. 

Warnik gastronomiczny

KONTAKT / AUTOR
Gastro Salon
POBIERZ JAKO WORD
Pobierz .docx
Biuro prasowe dostarcza WhitePress
Copyright © 2015-2024.  Dla dziennikarzy
Strona, którą przeglądasz jest dedykowaną podstroną serwisu biuroprasowe.pl, administrowaną w zakresie umieszczanych na niej treści przez danego użytkownika usługi Wirtualnego biura prasowego, oferowanej przez WhitePress sp. z o.o. z siedzibą w Bielsku–Białej.

WhitePress sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz odesłania do innych stron internetowych zamieszczone na podstronach serwisu przez użytkowników Wirtualnego biura prasowego lub zaciągane bezpośrednio z innych serwisów, zgodnie z wybranymi przez tych użytkowników ustawieniami.

W przypadku naruszenia przez takie treści przepisów prawa, dóbr osobistych osób trzecich lub innych powszechnie uznanych norm, podmiotem wyłącznie odpowiedzialnym za naruszenie jest dany użytkownik usługi, który zamieścił przedmiotową treść na dedykowanej podstronie serwisu.